Bo i ett miljövänligt hus, byggt av naturliga material som andas och ger det bästa inomhusklimatet!

Framtidens ekohus byggs av halm

Löfbacka Traditionsbygg erbjuder ett av marknadens modernaste och mest miljövänliga byggsätt för ekohus.  I samarbete med det finska företaget The Natural Building Company är vi återförsäljare på Åland för halmelement från EcoCocon. Designa ditt unika ekohus eller välj bland prisvärda typhus. 

Vi vill att det både ska vara enkelt och naturligt att bygga friska och diffusionsöppna hus som är bra både för de boende och för miljön.

I ett nära samarbete med The Natural Building Company kan vi nu erbjuda deras typhus som är ett hållbart, prisvärt och ekologiskt alternativ till vanliga pakethus. 

Vill du designa ditt eget ekologiska drömhus går det naturligtvis också. Ecococons halmelement anpassas individuellt efter din ritning!

 

Vi vill att det både ska var enkelt och naturligt att välja friska hus som är bra både för dig och miljön!

Läs mer

The Natural Building Company Oy har designat typhus som är byggda av Ecococons halmelement. Husmodellerna är ett hållbart, prisvärt och ekologiskt alternativ till vanliga pakethus.  Läs mer om husmodellerna här

Storleken på panelerna anpassas exakt efter dina ritningar, inklusive lutande och bärande element.

Ecococons halmelement är försedda med 60 mm träfiberskivor på utsidan, vilket ger vindtäthet samt ökar väggens allmänna temperaturmotstånd. Träfiberskivan kan putsas eller täckas med ventilerande träpaneler på utsidan.
På insidan ytbehandlas halmelementen med 30 mm tjock fuktreglerande lerputs i valfri kulör.

Alla Ecococons bärande paneler tillverkas med dubbel ram, vilket ger möjlighet att bygga 1-3 våningar höga konstruktioner.

  • Snabb installation: Panelväggarna kan monteras på 2-3 dagar med hjälp av vanliga borrmaskiner.
  • Lätt transport: Standardpanelernas mått är 800 x 2800 mm och vikt ca 150 kg.
  • Precision: Maximal tolerans på 1-2 mm på en 3 meter lång, rak vägg.
  • Värmeledningsförmåga: R=9,2 (m2·K)/ W;U=0,111
  • Index för luftburen ljudisolering: 54 dB
  • Anständighetsklass: B-s1 , d0
  • Den pressade halmens densitet: 100-120 kg/m3
  • Halmens genomsnittliga fukt: 10-12 %
  • Indikator för resistens mot vattenånga: (lerputs) u 9,14
  • Biologisk analys: Ingen mögelsvampstillväxt noterades på kontrollpaneler lagrade i normal rumsfuktighet (relativ fuktighet 50 %) – gradering 0 poäng.

Ecococons halmpaneler består av en träram, fylld med jämnt pressad halm som ger utmärkt värmeisolering utan köldbryggor. Detta minskar uppvärmningskostnader. Halmpaneler erbjuder en idealisk lösning för konstruktion av lågenergi- och passivhus.  

Ecococons konstruktion med halmelement är passivhus certifierade. De är även brandsäkerhetsklassade.