Kalkputs används till putsning av stenhusfasader men kan också användas inomhus. Ytan blir vackert levande och med en fin struktur!

Saviukumajas kalk- och lerputser

Vi är återförsäljare för alla Saviukumajas kalk- och lerputser. Savikumaja är ett estniskt företag som tillverkar och säljer naturliga byggmaterial med fokus på kalk och lerputser. Produkterna är av hög kvalitèt och består enbart av naturliga material.

Lerputs

Lerputs kan användas på alla sorters ytor, både i gamla och nya byggader. Lerputs passar även på fuktiga ytor som inte är i direkt kontakt med vatten. Som byggnadsmaterial är lera miljövänligt, brandsäkert och den binder värme och balanserar luftfuktigheten inomhus, vilket ger ett utmärkt inomhusklimat. Saviukumajas lerputser finns i olika grovlekar: Grundputs, Finputs grov och Finputs. 

Kalkputs

Inspirerade av gamla recept har Saviukumaja utvecklat moderna produkter som lämpar sig lika bra till renovering som till ytbehandling i moderna byggnader. Kalkputserna finns även de i olika grovlekar: Grundputs, Finputs grov och Finputs. 

Gekolakt

Gekolakt är en kalkbaserad ytbehandling som tillverkas av natruliga material från Estland och liknar den marockanska tadelakten. Ytor behandlade med Gekolakt är vattentäta och förutom vanliga inomhusväggar kan även fuktiga utrymmen såsom duschar, badkar och handfat utmärkt behandlas med den. För att uppnå en vattentät yta måste ytan bearbetas med den traditionella tadelaktmetoden; poleringssten och olivtvål. Resultatet är en silkeslen och exlklusiv yta. 

Prisuppgifter och Färgkartor

Prisuppgifter och färgkartor kommer inom kort att finnas här på hemsidan. Till dess skickar vi gärna er en kostnadsfri broschyr. Vänligen kontaka oss per telefon.