Tadelakt

Tadelakt är en kalbaserad puts med en otroligt vacker yta. Tadelakt kommer ursprungligen från Marocko där själva metoden funnits i flera tusen år. Tadelaktens yta får en fin blankhet genom att man till sist polerar in olivsåpa i väggarna med hjälp av en liten sten. Ytan blir att likna marmor. Det går att blanda så att man kan få en mängd olika färger. Olivoljan gör så att väggarna får en tålighet mot vatten.

Här på denna bild syns ett badrum som vi gjort där väggarna är i tadelakt. Golvet är lagt med handslagna tegel från Hornstegelbruk.

 

Fönster

Nytillverkade fönster i traditionell stil.

Lerklining

Lerklining med Saviukumajas lerputs som endast består av naturliga material.  Som underlag har vi här använt oss av en vassmatta.

Veranda

Veranda gjord i traditionell stolpverksteknik. Takkonstruktionens högben, stickstolar och gradsparrar är gjorda med hjälp av en timmermansvinkel, såg och stämjärn. Syll och hammarband är ihopsatta med laxknut.

Båtinredning

Båtinredning till en kosterbåt. Inredningen är tillverkad i massiv kärnfuru. All inredning även garnering gjordes efter önskemål löstagbar. Traditionellt tillverkade skåpluckor med träpluggar.

Ingångsparti Finströms kyrka

Renovering av ingångspartiet på Finströms kyrka. Fönsterbågarna togs ut och renoverades varsamt. Dörrarna behövde ny ekpanel som byttes ut och målades om.

Kök

Helträkök med sinkade lådor som har ”soft close” funktion.

Fotografier: Joel Ebersson

Kök

Platsbyggt helträkök i furu och björk som ytbehandlats med äggoljetempera. Bänkskiva tillverkad av askplankor.

Nybonds Krogstad

Nybyggt lider på Nybonds i Krogstad. Lidret är byggt med traditionella metoder i en enkel stolpverksteknik. Lidret är byggt i samarbete med F:ma Jonas Lindvik.

Skansen